Baars Verzekeringen
0184 61 28 42

 

O ja... de reisverzekering!

07-07-2017

Voor veel mensen is het bijna zover, de zomervakantie staat voor de deur. Misschien twijfelt u nog over de bestemming en weet u nog niet precies waar u naartoe gaat, maar misschien bent u al wel bezig met de voorbereidingen?  Wat uw plannen ook zijn, een goede reisverzekering mag niet ontbreken. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan lastig zijn. Er zijn zoveel keuzes. Welke dekkingen heeft u nu echt nodig?

Waarom een reisverzekering?
Het afsluiten van een reisverzekering voor uw vakantie is een absolute must. De dekking SOS hulpverlening van de reisverzekering dekt onverwachte kosten die u op reis moet maken als u bijvoorbeeld vanwege overlijden van een familielid of ziekte van uzelf naar huis moet. Of als u noodgedwongen langer moet blijven vanwege bijvoorbeeld een staking of natuurramp. Deze kosten zijn vaak erg hoog en niet iedereen kan deze zelf betalen.

Kort- of doorlopend?
De keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering is meestal relatief eenvoudig te maken. Gaat u als gezin met kinderen meer dan 2 weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Voor een stel zonder kinderen ligt het “omslagpunt” meestal op 3 weken vakantie per jaar. Groot voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u het hele jaar er niet meer aan hoeft te denken.

Bagagedekking?
Met een “Bagagedekking” worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of de beschadiging van bagage. Het is zeker verstandig om een bagagedekking af te sluiten als u reist met veel waardevolle spullen zoals een smartphone, iPad, laptop of camera.

Medische kosten meeverzekeren, dat hoeft toch niet?
Een “Medische kostendekking” mag zeker niet ontbreken! Uw zorgverzekering vergoedt medische zorg in het buitenland, maar dit doen zij op basis van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling. In veel landen is dit lang niet genoeg om een behandeling te betalen. En dan kunt u met een hoge kostenpost blijven zitten. Daarnaast is het goed om te weten dat een reisverzekering vaak ook het verplichte eigen risico van de zorgverzekering vergoed.

Wereld- of Europadekking?
Dat lijkt een simpele keuze. Toch is dat niet altijd het geval. Het dekkingsgebied kan namelijk per verzekering verschillen. Bij korte- en doorlopende reisverzekeringen  kunt u kiezen uit Europa of Werelddekking. Het is goed om te weten dat bij deze verzekering bijvoorbeeld de Canarische Eilanden en de landen rond de Middellandse Zee (Noord Afrikaanse landen, maar ook Israel) ook tot Europadekking gerekend worden. Ook delen van Rusland kunnen hier onder vallen.

Een annuleringsverzekering, wel of niet nodig?
Een annuleringsverzekering afsluiten is natuurlijk geen verplichting. Bij een relatief goedkope vakantie kunt u overwegen het risico dat u mogelijk moet annuleren zelf te dragen. Wilt u zeker weten dat de kosten van uw vakantie vergoedt worden als u door bijvoorbeeld een medische ingreep of verliezen van een baan niet meer op reis kunt? Dan is een annuleringsverzekering aan te raden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de dekkingen en mogelijkheden van een reisverzekeringen of wilt u nog snel een polis afsluiten? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!!

P.S.  

  • Gaat u met de auto op vakantie? Lees hier dan per vakantieland nog een aantal handige tips. 
  • Heeft u tijdens vakantie schade of heeft u een noodgeval? Hier vindt u de noodnummers van de meest voorkomende verzekeraars waar wij mee samenwerken. Staat uw verzekeraar er niet tussen, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.